close

Blog

Zimné kozliatko

Ani sme sa nestihli pochváliť, koncom septembra sa podarilo Adelke a Ferdovi krásne kozliatko. Opäť jedináčik a opäť kozička. Noví majitelia, ktorí si ju rezervovali hneď po narodení jej dali meno Jozefínka. Mimochodom spoločnosť jej budú robiť naše jarné kozliatka Homér a Aimeé, po novom Máška a Jonatán. Teraz sú všetci spolu u nás, na zimnej dovolenke. 

Mama biela, tato čiernobiely, kozliatko..... Čierne?! Jozefínka je dôkazom toho, že nikdy neviete, čo sa Vám za kozičku vykľuje. A potom ešte že žiadna kozička nie je rovnaká ako tá druhá. Naša tentokrát spadla do táčok s uhlím a veru čertovskú povahu takisto nezaprie. To, že je dieťaťom svojich rodičov vidno iba na malom bielom fliačiku na zadnej nožičke, ktorý nazývame "potítko". 

Tuto je na fotke spolu Adelka, Jonatán, Máška a Jozefínka v "bitke"o jabĺčko (správne vidíte, že Jozefínka má svoje a všetci ju ohľaduplne nechávajú papať). Na fotke teda vidíme Jozefínkinu mamu, sesternicu a bratranca. Človek by nepovedal, že sú rodina, i napiek tomu sú všetci krásni. 

Naše jarné kozliatko Jonatánko a zimné kozliatko Jozefínka - bratranec a sesternica. (A samoška Motík súkromničí s jabĺčkom a tvári sa pri tom strašne nenápadne)

Jozefínka je veľký nezbedník, naše husi o tom vedia svoje

Ak by ste si mysleli, že Jozefínka v noci poslušne spí s mamičkou, opak je pravdou. Zaradila sa podľa farby a veľkosti k Motíkovi a Quixie. Spí na nich v jednom klbku. 

Kozliatko vôbec nemá problém odbehnúť si od mamy