close

Blog

Beauty má nového kamaráta!

Je pre mňa veľkou radosťou, že môžem zoficiálniť existenciu môjho vianočného darčeka a zároveň nového kamaráta pre Beauty, polročného Elma. Elmo sa k nám dostal tesne pred Vianocami, bohužiaľ vo veľmi zúfalom stave, chorý, slabý a koncentrákovo podvýživený. Na obhajobu známej holandskej stajne Stal of the New Life, z ktorej Elmo pochádza a kde sme čerpali informácie o jeho pôvode a fotografie rodičov, Elmo bol už skoro mesiac u chovateľky v ČR, ktorá si "nevšimla", že Elmo je po celú túto dobu odtláčaný od jedla. Takto oslabený s príchodom prvého snehu v ČR ochorel a naplno maródiť začal asi dvanásť hodín po tom, čo nám ho z ČR priviezli.

Nemali sme ani to srdce poslať ho naspäť, i keď sme mali na to právo, z očú mu šlo jedine "kámoš". Pustili sme sa teda do liečenia, naplnila som bedničku s liekmi, antibiotikami, bylinkami a vitamínmi a začali sme do neho cpať toľko granúl, čo len šlo. Na Silvestra sme čučali doma, lebo malého Elma sme museli každé dve hodiny postaviť vlastnoručne na nohy, aby sa vykadil, napil a napapal. Inak len ležal na sene, od Beauty oddelený.

Na našu veľkú radosť sa asi pred týždňom prvýkrát postavil na nohy sám a odvtedy sa jeho stav zlepšuje.  Predvčerom som ho už počula prvýkrát od radosti zaerdžať, začal i protestovať proti "nemiestnemu" zaobchádzaniu a rád chodí na prechádzky. Veľmi rýchlo sa skamarátil s Amorom, ktorý je od neho tak dvakrát väčší. Podľa môjho názoru si Elmo myslí, že je to jednoducho veliký rozbláznený havkajúci koník. Tak všade kam ide Amor, ide aj Elmo za ním v závese.  Včera sme ho prvýkrát dali cez deň k Beauty do výbehu a keďže sa veľmi rýchlo skamarátili, od dnešného dňa je s ňou vo výbehu už dúfajme natrvalo.   Potrebuje ešte veľa silnieť a priberať, ale myslíme, že sa z toho dostane =)

Malý teraz v zime vyzerá ako malý bizónik, pripájam teda žriebätkovské s maminkou a ostatnú rodinu. 

Pre lepšiu predstavivosť, čo by asi tak z neho malo vyrásť, tu je maminka...

...tuto blonďatý tatinko...

...blonďatý dedko z tatovej strany...

...a dedko z maminej strany, nech mu je zem ľahká.