close

Blog

Prvý sniežik v tomto roku

Zvieratká väčšinou fotíme v zime, keď napadne prvý sneh. To, že to bude tento rok až 29.1. nás teda poriadne prekvapilo. Musím za naše zvieratká povedať, že nemajú veľmi radi anglickú zimu a ja takisto nie (lebo sú zvieratká ufúľané, trávička trpí pod kopýtkami zvierat a fúrik nefunguje). Iba jedna výhoda - nezamŕzala vodička, tak mi to ušetrilo hodinu práce denne s rozbíjaním ľadu. 

Veľkú radosť mám, keď sa i divoké vtáčiky zabývajú na našu farmu. Cez leto sú to spravidla lastovičky a drozdy, cez zimu sovy a sýkorky. Tento rok však pribudol i kŕdlik vtáčikov, ktoré som predtým nevidela. Sedávajú nám na ovocných stromoch a pozorne sledujú, kedy sa naše zvieratká nasýtia. Vtedy prídu na rad oni a nadšene vyzobkávajú čo ostalo (a je toho dosť). 

Absolvovala som google univerzitu a zistila som, že vtáčik sa volá strnádka. Tak vitajte strnádky medzi nami. 

Tu sú iné vtáčiky - naši holúbkovia

Naša miniatúrna húska sa v snehu dokonale maskuje. Nebyť našich Cabernetov a jej ružového zobáčika, ani o nej nevieme

Zdrobnenej kačičke takisto svieti iba zobáčik. Teraz pláva na snehu

Pamätáte si tie pingpongové loptičky z leta? Jedna z nich=)

A tie žltučké kuriatka? 

Pre tých, ktorí mi neverili, že poníkom, i ostatným zvieratkám v zime narastie dlhá zimná srsť. Tu je Beauty

A toto je bizónik Elmo.

Kozičkám zatiaľ tak dlhá srsť, ako zvykla po minulé roky, nenarástla, užívajú si však pohodlie svojho domčeka, kde im zatiaľ nemrzne. 

Miniprasiatka teraz vychádzajú von iba na kŕmenie. Toto sú dvaja chlapci, ktorí sa narodili v lete a čakajú na jar, keď si ich zoberú noví majitelia.

A tu je naša nová ovečka Snehulienka. Predstavili sme ju ako jahniatko ešte v lete. Za chvíľu z nej však bude už mamička.